Wat is Zoekregister?

Steun en hulp bij je zoektocht

Wat is Zoekregister?

Het Zoekregister helpt je als je iemand wil terugvinden in het kader van een adoptie. Dit tijdens de voorbereiding op de zoektocht, de zoektocht zelf en nadien. Als we samen de persoon die je zoekt niet vinden, kan je je gegevens achterlaten bij de zoekertjes op onze website.

Ben jij geboorteouder en heb je je kind afgestaan voor adoptie? Dan steunen wij je bij het verwerken daarvan. Ook bij het zoeken naar informatie over of contact met de geadopteerde kunnen we je helpen.

Als je als geadopteerde meer informatie wil over je biologische ouder(s), broers of zussen, begeleiden we jou doorheen dit hele proces. Je staat er nooit alleen voor.
De zoektocht van de geadopteerde kan bij jou als adoptieouder vragen of onzekerheid oproepen. Samen zoeken we naar de beste oplossing.

We staan je graag bij in je zoektocht, maar ook bij andere vragen in verband met adoptie kunnen wij je helpen of doorverwijzen naar de juiste persoon of dienst. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We behandelen elke vraag uiterst discreet. Jouw gegevens zijn zelfs beschermd door het beroepsgeheim. Informatie wordt enkel gedeeld mits jouw toestemming.

Wat is Adoptiehuis?

Adoptiehuis is de Vlaamse dienst die bemiddelt bij binnenlandse adoptie, dit wil zeggen voor kinderen die in België geboren zijn. Adoptiehuis is hiervoor erkend door Kind & Gezin. Ze begeleiden alle betrokken partijen: de geboorteouders, adoptieouders en geadopteerde. Dit met een ongelimiteerde nazorg. Zo willen ze elk kind in België de kans bieden om zich in een veilige en stabiele omgeving, bij voorkeur in een gezinssituatie, te ontwikkelen. Hiervoor hebben ze een uitgebreid team met verschillende specialisaties aan boord.